Nieuws


Amsterdam wereldwijd op tweede plek van Lonely Planet

Lonely Planet roept Amsterdam uit tot tweede beste stad om te bezoeken wereldwijd in 2013

San Francisco voert de top-10 aan, op de derde plaats staat de Indiase stad Hyderabad. De grootste uitgever van reisgidsen ter wereld maakt elk jaar ranglijsten van plekken die interessant zijn om te bezoeken. Amsterdam staat volgend jaar wereldwijd in de belangstelling met onder meer de viering van 400 jaar grachtengordel, de 160ste geboortedag van Vincent van Gogh en de lang verwachte heropening van het Rijksmuseum. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom de Nederlandse hoofdstad in de top-tien van wereldbestemmingen is opgenomen.

Ook worden de belangrijkste toeristische attracties genoemd: de Dam, de Wallen, het Anne Frank Huis en het Grachtenfestival. En worden lokale lekkernijen uit de Amsterdamse keuken aanbevolen: 'Try the pekelvlees, or make it a halfom.' En voor de wintermaanden adviseert de gids 'a bowl of erwtensoep' of kroketten van Van Dobben: 'They rule the town'.

Bij onze receptie kunnen wij u meer informatie geven over de stad en al zijn bezienswaardigheden.

 

Amsterdam winnaar Travel Agents Choice Awards

De stad Amsterdam is als winnaar uit de bus gekomen in de categorie Short haul destination of the year for city breaks tijdens de Travel Agents Choice Awards op de WTM in Londen.

De uitreiking vond plaats op de World Travel Market in Londen op dinsdag 6 november. De Travel Agents Choice Award is toegekend door uitgever van vakbladen BMI Publishing op basis van de unieke meningen van reisagenten. Duidelijk is dat de bekendheid van Amsterdam onder de reisindustrie in Groot Brittannië aan het stijgen is. De awards worden jaarlijks toegekend door Britse reisprofessionals, die in een groot aantal categorieën hun stem uitbrengen op onder andere de beste bestemmingen, hotels en airlines.

 

Amsterdam trekt nog altijd veel internationale bezoekers op het gebied van toerisme en congressen.

In een recentelijk gepubliceerd onderzoek van MasterCard eindigt Amsterdam 17e op de lijst van 20 meest bezochte steden wereldwijd door internationale reizigers. De positie van Amsterdam in de MasterCard Index of Global Destination Cities is gebaseerd op het totaal aantal vluchten naar Schiphol in 2012.

Ook in Europese context blijft Amsterdam een favoriete bestemming. In de top 10 van Europese steden weet Amsterdam de 9e positie te bemachtigen. Londen voert de lijst aan, gevolgd door Parijs, Istanboel en Madrid. De hoge positie van Amsterdam is exceptioneel aangezien Amsterdam qua inwonersaantal aanzienlijk kleiner is dan de andere steden in de top.

Amsterdam handhaaft haar positie als internationale congresstad en stijgt in verhouding met concurrerende bestemmingen in populariteit. Dit is af te leiden uit de nieuwste onderzoeksresultaten van de Union of International Association (UIA) en de International Congress and Covention Association (ICCA). Jaarlijks publiceren beide organisaties gegevens over het aantal internationale congressen wereldwijd.

   

Bezoek de Floriade 2012 vanuit Hotel Citadel

Bezoek de Floriade! Eens in de 10 jaar vindt de Floriade plaats. Dit jaar wordt het in Venlo gehouden tot 7 oktober. Een stad in het zuiden van Nederland. U kunt er de mooiste soorten bloemen, planten, fruit en groente bezichtigen. U kunt bij de receptie een dagtrip boeken voor 75 euro. U kunt ook met de trein naar Venlo gaan. De reis duurt ongeveer 2 uur.

 

Christmas Canal Parade in Amsterdam

Deze decembermaand viert Amsterdam Kerst met de Christmas Canal Parade onder het thema 'Lichtfeesten in de wereld'. Tientallen salon- en rondvaartboten worden stijlvol gedecoreerd in Kerststijl door gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars als Aziz, Gilian Schrofer en Eric Staller.

Magere brug speciaal verlicht

Op 10 december geeft burgemeester Eberhard van der Laan het startsein voor het evenement Winter Magic Amsterdam waarbij dertig boten de lichtjes worden ontstoken met als hoogtepunt een speciaal ontworpen verlichting van de Magere Brug op de Amstel.

Ultiem kerstgevoel

Een sprookje op de Amsterdamse grachten zorgt voor een ultiem Kerstgevoel voor jong en oud en iedereen mag meedoen. Winter Magic Amsterdam vindt dit jaar voor het eerst plaats en is een initiatief van de Stichting Chistmas Canal Parade. Van 10 december tot en met 1 januari vaart de vloot versierde boten dagelijks in kerstsfeer en zijn er hoogtepunten als de Christmas Sing Along, de feestelijke Canal Parade en de Best Wishes Tour. Op wintermagicamsterdam.com zijn de kaarten te boeken voor dit magische evenement.

Rendez-vous op de Amstel voor het bedrijfsleven

Op alle tussenliggende dagen varen de deelnemende schepen verlicht rond, waarbij de afspraak geldt elkaar om half negen op de Amstel te ontmoeten. De boten varen dan een ronde achter elkaar aan. Dit levert een dagelijkse mini-christmas-parade op, waarna de vloot zich weer verspreidt. Alle boten stralen zowel van buiten als van binnen kerst uit. Marey Kerry, gluhwein... De ideale gelegenheid om je collega's / relaties in een warme ambiance te bedanken voor al hun medewerking in het afgelopen jaar. Tevens een mooie gelegenheid om het oude jaar uit te zwaaien en het nieuwe jaar binnen te varen.

 

   

Meer artikelen...

Pagina 1 van 2

Hotel Citadel

Nieuwezijdsvoorburgwal 98-100
1012 SG Amsterdam
Tel: +31 (0)20-627 38 82
Fax: +31 (0)20-627 46 84
E-mail: info@hotelcitadel.nl